Kiemelt rendezvények

Budapest Demograpic Summit

 

Magyarország immár harmadik alkalommal rendezte meg ezt a magas rangú, demográfiai fókuszú konferenciát, így már bátran kijelenthetjük, hogy hagyományt teremtettünk. Egy olyan hagyományt, amely korunkban talán formabontónak hat: teret és figyelmet adunk a világ családpárti erőinek: állami, civil és egyházi vezetőknek, szakértőknek, a média képviselőinek. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy közösen találjuk meg a választ olyan húsbavágó kérdésekre, mint a családokat korunkban érő kihívások és a világban zajló népesedési folyamatok.

 

A 2019-es konferenciára több mint 20 országból, közel 70 előadó érkezett, a világ minden részéről, az összes földrészről.

 

A demográfia már nem csupán egy ügy a sok közül, hanem a legfontosabb közös ügyünk. A népesedési kihívásokra adott válaszaink határozzák meg nemzeteink jövőjét mind kulturális, mind gazdasági, mind társadalmi szempontból. Ma a nyugati világban sehol sem születik elegendő gyermek, Európa az üres bölcsők kontinensévé vált.  Afrika és Ázsia országait a népességnövekedés állítja kihívások elé. A konferenciával arra vállalkozunk, hogy valódi problémákra, valódi válaszokat találjunk.

Erzsébet Táborok 

 

Az Erzsébet Táborok programjai egész év át tartanak, a különböző típusú, határon innen és túl megvalósuló ottalvós gyermektáborokban (a Balatonnál és Erdélyben szervezett tavaszi és nyári táborokban, továbbá a vakációs Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban), valamint a magyarországi Napközi Erzsébet-táborokban év elejétől decemberig összesen több mint 110 ezren vettek részt, 2019-ben először pedig már az óvodások is Erzsébet-táborozhattak: több mint 700 kisgyermek vett részt Óvodai Napközi Erzsébet-táborban. A Családi Erzsébet-táborokban (a nyári zánkai és a tavaszi gyógyító családi hosszú hétvégéken) mintegy 2000 család (6000 ember) üdült a 2019-es évben, továbbá 2019-ben először nyári fővárosi cirkuszi előadásokat is kínált a táboroztatási program, több mint 5700-an éltek a lehetőséggel.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével és az Erzsébet Táborokat szervező Erzsébet Alapítvány által 2020-tól egy egyedi cirkuszi-animációs programmal is kiegészülnek a nyári táborok: elérhetővé válik egy olyan színvonalas programszolgáltatás, amely a Fővárosi Nagycirkusz előadóművészein és szakmai apparátusán keresztül Budapesten már megtapasztalható. A cirkusz-animációs programmal még tovább bővül az Erzsébet Táborok kulturális programpalettája.

 

A táborozás ideje alatt, egy erre a célra kialakított programhelyszínen nyílhat lehetőség arra, hogy a résztvevők a cirkuszművészet szakma csodáit nézőként, és interaktív módon résztvevőként is megtapasztalhassák. A művészeti többletprogram a készségfejlesztésben is szerepet játszhat, a programot célirányosan képzett, felkészült előadóművészeti szakemberi apparátus biztosíthatja a balatoni Erzsébet-táborokban.

 

Bővebb információ: http://erzsebettaborok.hu/