Novák Katalin vagyok, 2014 júniusa óta a magyar kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, 2018-óta pedig országgyűlési képviselő és a Fidesz alelnöke.

 

Háromgyermekes családanyaként jól tudom, mekkora gondot jelentenek azok a mindennapinak tűnő, de sokszor nagyon nehezen áthidalható feladatok, amelyeket egy, két vagy akár több gyermek felnevelése, a háztartás napi szintű vezetése jelent, munkavégzés mellett. Éppen ezért család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként elsődleges célomnak tartom azt, hogy az édesanyáknak megadjuk a választás lehetőségét, a szabadságot, hogy maguk dönthessenek arról, hogy mikor szeretnének visszatérni a munka világba, hogy megteremtsük a munka és magánélet közötti egyensúlyt, hogy valós segítséget adjunk a magyar fiatalok és családok élethelyzeteire.

 

Szintén fontos pillérei a családoknak a nagymamák, nagypapák, akik jelentős részt vállalnak unokáik felneveléséből. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha időskorunkat is aktívan, jó egészségben tölthetjük el. Nyugodt, méltó és kiszámítható életkörülményeket kell tehát teremtenünk a munkával töltött évek utáni időszakra is.

 

Mindehhez elengedhetetlen volt, hogy a kormány a családok támogatását politikájának középpontjába állítsa. Ma már számos intézkedéssel segítjük a magyar családok boldogulását, mert kollégáimmal együtt, nap, mint nap azon dolgozunk, hogy Magyarország valóban családbarát ország legyen.  Ugyancsak kiemelt figyelmet igyekszem fordítani a magyar fiatalokra, Magyarország jövőjének alakítóira, akiket átfogó tehetségprogrammal segítünk céljaik, álmaik elérésében.

 

Női politikusként szintén különösen fontosnak gondolom, hogy támogassam azokat a nőket, akik az előttük álló feladat, kihívás teljesítéséhez kedvet éreznek, de nőként, anyaként akadályokba ütköznek.

 

Aki a közigazgatási pályának szenteli életét, azt örömmel és elégedettséggel tölti el, hogy látja, munkája befolyással van a magyar emberek életére. Alelnökként és országgyűlési képviselőként is azért dolgozom, hogy megvédjük az országot, az elért eredményeinket és a magyar családokat.

Radnóti Miklós: Nem tudhatom…

(részlet)

 

“Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.”

(…)

ÖNÉLETRAJZ

Intézkedések

Nemzeti Tehetség Program

Önkéntesség

Esélyteremtéssel kapcsolatos feladatok

Családvédelmi akcióterv

Kapcsolati erőszak és emberkereskedelem

Diabétesz

Kresz- és nyelvvizsga díj visszatérítése

Nőpolitika

Idősügy

Az elmúlt években számos nagyszabású rendezvényt szerveztünk, melyek célja a családok helyzetének jobb megismerése, a nemzetközi tapasztalatok cseréje, a közös gondolatok, jó gyakorlatok átadása, megosztása.