Nőpolitika

A Magyar Kormány elkötelezett a nők jogainak érvényesítése mellett, fókuszálva a nők és férfiak közötti kiegyensúlyozott együttműködés feltételeinek megteremtésére és megerősítésére. A nők és férfiak társadalmi egyenlőségének kérdését jelentős mértékben a család felől megközelítve kezeljük, annál is inkább, mivel a vízválasztó nem elsősorban az egyének női vagy férfi mivolta, hanem sokkal inkább az a tény, hogy nevelnek-e gyermeket.

 

A nők helyzetének előmozdítása nem képzelhető el a családi élet és a karrier összeegyeztethetősége nélkül. A GYED Extra programnak köszönhetően már a gyermek fél éves korától visszatérhetnek az édesanyák a munkaerőpiacra, a gyermekgondozási ellátások folyósítása mellett. A gyermekek napközbeni elhelyezésének megoldása érdekében a Kormány 2010 óta folyamatosan növeli a bölcsődei férőhelyek számát és új intézményi formák kerültek bevezetésre a szülők igényeihez igazodva. A munkáltatók járulékkedvezményeket kapnak a foglalkoztatott kisgyermekes szülők után, akik jogosultak részmunkaidőben dolgozni 2020. január 1-től a gyermekük 4 éves koráig, nagycsaládosok esetén pedig a legkisebb gyermek 6 éves koráig.

 

Mindezek következtében a nők foglalkoztatási rátája 49,8%-ról 62,3%-ra nőtt (2010-2018 között). 2012 óta mindkét szülő évi 2 nap pótszabadságra jogosult, illetve 2016-tól mindketten jogosultak a gyermekápolási táppénz igénybevételére.

 

Fontos megemlíteni továbbá, hogy a nőknek 40 év jogosultsági idő után lehetőségük van nyugdíjba vonulni, illetve számos területen béremelésre került sor, ahol hatványozottan nők vannak jelen.

 

Család és Karrier Pontok jöttek létre országszerte a nők munkaerő-piaci helyzetének és a család-munka összeegyeztethetőségének a javítása érdekében, ahol a nők segítséget kapnak tanácsadás, képzés, coaching formájában.