Háromgyermekes családanyaként jól tudom, mekkora gondot jelentenek azok a mindennapinak tűnő, de sokszor nagyon nehezen áthidalható feladatok, amelyeket egy, két vagy akár több gyermek felnevelése, a háztartás napi szintű vezetése jelent, munkavégzés mellett. Éppen ezért család- és ifjúságügyért felelős államtitkárként elsődleges célomnak azt tartom, hogy az édesanyáknak megadjuk a választás lehetőségét, a szabadságot, hogy maguk dönthessenek: minél hamarabb visszatérnek a munka világba, vagy pedig otthon maradnak gyermekükkel mindaddig, amíg erre a törvények és körülmények lehetőséget adnak. Szintén fontos pillérei a családoknak a nagymamák, nagypapák, akik jelentős részt vállalnak unokáik felneveléséből. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha időskorunkat is aktívan, jó egészségben tölthetjük el. Nyugodt, méltó és kiszámítható életkörülményeket kell tehát teremtenünk a munkával töltött évek utáni időszakra is. Mindehhez elengedhetetlen volt, hogy a kormány a családok támogatását politikájának középpontjába állítsa. Ma már számos intézkedéssel segítjük a magyar családok boldogulását. Ugyancsak kiemelt figyelmet igyekszem fordítani a magyar fiatalokra, Magyarország jövőjének alakítóira, akiket átfogó tehetségprogrammal segítünk céljaik, álmaik elérésében. Női politikusként szintén különösen fontosnak gondolom, hogy támogassam azokat a nőket, akik az előttük álló feladat, kihívás teljesítéséhez kedvet éreznek, de nőként, anyaként akadályokba ütköznek.

A FIDESZ 28. kongresszusán az a megtiszteltetés ért, hogy a párt alelnökévé választottak. Alelnökként is azért dolgozom, hogy megvédjük az országot, az elért eredményeinket és a magyar családokat.

Sajtómegjelenések

Apák napjára Amikor egészen kicsi voltam, séta közben mindig Apu kisujját markoltam meg, s tudtam, biztonságban vagyok. Lehetett vele két-vállra-fektetőset játszani, az ő ölében ülve ...