Fidesz Kongresszusi Beszéd 2021.

Fidesz Kongresszusi Beszéd 2021.

Tisztelt Kongresszus, kedves barátaim!

Négy évvel ezelőtt, négy év államtitkárság után kaptam tőletek bizalmat alelnökként. Most, amikor átadom a helyemet, talán úgy illendő, hogy mérleget vonjak és számot adjak nektek arról, mit végeztünk. A Fidesz magyar polgári közösségben nemcsak politikai értelemben találtam otthonra. Ahogy a család sem pusztán egymás mellett élő emberek együttese, a valódi politikai közösség és nyilván nem véletlen politikai szövetség helyett politikai közösséget. Nyelvbotlás volt, de talán nem véletlenül. A valódi politikai közösség több érdekek mentén szerveződő egyének csoportjánál. Köztetek, személyesen is megtapasztaltam, mit jelent együtt küzdeni azonos értékek és célok mentén. Megtapasztaltam, hogy mit jelent a szövetség, mit jelent az egység, a szolidaritás és a bajtársiasság. Köszönet érte.

Az elmúlt években ismét megmutattuk Európának és a világnak, hogy nemzeti érdekeinkért készek vagyunk bármikor megküzdeni. Szuverenitásunkból nem engedünk. És győzni is tudunk. Velünk magyarokkal számolni kell, nem adjuk a földünket, nem adjuk a történelmünket, és nem adjuk a jövőnket sem. Megvédjük a magyar családokat. Megőrizzük a családot annak, ami. Az élet bölcsője, a büszkeség alapja, a hely ahonnan jöttünk és az érték, amit gyerekeinknek, unokáinknak tovább adunk. Hálás vagyok érte, hogy olyan országban élhetek, ahol a család biztonságban van. Ahol csak a szülők dönthetnek gyermekeik neveléséről.

 

Kedves barátaim!

 

Mozgalmas évek vannak mögöttünk. Nem tétlenkedtünk a családok támogatása terén sem. Néhány példát mondok nektek a teljesség igénye nélkül. Az elmúlt két évben 200 ezer fiatal pár életkezdését segítettük a babaváró támogatással. Év végére eléri a 100 ezret az otthon felújítási támogatásban részesülők családok száma. 200 ezer család otthonteremtését támogattuk a CSOK-kal, ami közel egymillió magyar embert jelent. És, igen tudjuk, hogy ebben az egymillióban bizony benne vannak azok a baloldali politikusok is, akik csak azután szüntetnék meg a családtámogatásokat, miután ők már mindannyian igénybe vették. Gondoljunk a határon túli magyarokra is. 34 ezer határainkon kívül született gyermek családja részesült életkezdési támogatásban a köldökzsinór programon keresztül. És nem feledkeztünk el az idősebbekről sem. Éppen most kapta meg két és fél millió nyugdíjas a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot és a kiegészítő nyugdíjemelést.

De ne felejtsük el azt, hogy honnan indultunk. Mivel én 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban szültem a három gyerekünket, ennél jobbat nem tudok kívánni senkinek ellenzéki időben. Bár ne tudjátok meg milyen az. 2004-ben, 2006-ban és 2008-ban szültem, tehát személyesen megtapasztaltam, hogy milyen a baloldal családellenes politikája. Ne felejtsük el a gyes rövidítését, a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatás és a 13. havi nyugdíj elvételét. Ezeket mind megszüntette a baloldal. Régi bűnnek, hosszú az árnyéka. Olyan hosszú, hogy el sem látunk odáig. 2010-ben a választók úgy döntöttek, elég volt. A családbarát fordulatnak mára már vannak kézzelfogható eredményei. Több tekintetben is a dobogó legfelső fokára állhattunk Európában. Nálunk nőtt leginkább a gyermekvállalási kedv. Itt  növekedett legjobban a nők foglalkoztatottsága, és Magyarország első a házasságkötések számának növekedésében is. 2010-ben 70 ezer fiatal kötötte össze az életét, most 134 ezren mondtak igent a közös életre. Micsoda különbség.

A 10 évvel ezelőtti általános gyermekvállalási kedvetlenség elmúlt. 123 ezerrel több gyermek született 10 év alatt, mintha minden maradt volna a régiben. Azaz, maradt volna a baloldal. Az abortuszok száma közel a felére csökkent. Ha 2010-es szinten maradt volna 100 ezerrel kevesebb gyermek jött volna a világra mostanáig. Hálásak vagyunk minden egyes életért. A munkát folytatjuk. Jövőre a beteg gyermeket nevelő szülők támogatása a minibálbér szintjére, 200 ezer forintra emelkedik, jön a fiatalok adómentessége a 13. havi nyugdíj, 2 millió szülőnek adunk vissza 600 milliárd forintnyi adót. Így a családtámogatások soha nem látott szintre emelkednek, 2010-hez képest 3 és félszer akkorára, ami a GDP 6,2 százalékát jelenti. Ebben is világelsők vagyunk. Talán ezért sem meglepő, hogy nemcsak a demográfiai csúcstalálkozó idejére vált Budapest a családbarát erők fővárosává, de családpolitikánk elemei nyíltan megjelennek lengyel, cseh, olasz, francia, szerb, lett, osztrák, szlovák, spanyol szövetségeseink programjában is. Nemcsak a magyar családok építkeznek, mi is ezt tesszük. Elhagytuk az Európai Néppárt süllyedő hajóját és most egy új szövetséget hozunk létre, amely összefogja a nemzeti szuverenitás, az egészséges önvédelem, és a hagyományos családok pártján álló politikai erőket. Ez úton is köszöntöm azokat a külföldi barátainkat, akik most itt vannak velünk a Kongresszuson.

 

Tisztelt küldött Hölgyek és Urak!

Alelnöki feladataimat most más veszi át tőlem. Köszönöm nektek az elmúlt négy évet, ez jó mulatság, női munka volt. A hivatását szerető nőként három gyermek jövőjéért felelősséget viselő anyaként, hitvalló református keresztényként hazájára büszke magyar emberként tudom, hogy a mi politikai közösségünkre van szüksége ennek az országnak. Ahogy a Fidesznek is szüksége van a nőkre a jövőben is. A falvainkban, a városainkban, a parlamentben, a kormányban és az elnökségben is. Alelnökként most búcsúzom, jó magyar szokás szerint elköszönök ugyan, de nem megyek el. Ha nem is alelnökként, de maradok köztetek. Jó veletek, köszönöm.