Mindig jó példát mutatott az édesanyám – Blikk

Mindig jó példát mutatott az édesanyám – Blikk

Budapest — Novák Katalint (41), az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát édesanyja beszélte le arról, hogy az orvosi pályát válassza, ami – mint mondja – élete egyik legjobb döntése volt.

A politikus csak a Blikknek mesélt az anyák napja kapcsán az édesanyjáról, Katalinról.

– Ez az év egyik legszebb napja, főleg mióta magam is édesanya vagyok. Igazi öröm, hogy mivel már nagyobbak a gyerek, maguktól készülnek meglepetéssel. Persze, nem drága ajándékokra van szükség, elég egy ölelés, egy puszi, pár kedves szó, vagy hogy az a vasárnap tényleg nyugodt, szeretetteljes legyen és együtt legyen a család – kezdte lapunknak Novák Katalin.

Mivel az államtitkár és szülei más városban laknak, így nem tudják minden évben együtt tölteni ezt a kivételes napot.

– Általában virágot viszünk az édesanyámnak, de pár éve például ültettünk egy tulipánfát a kertben, amelyre jó érzés ránézni – mondta az államtitkár, aki igazán hálás édesanyjának, mert mindig jó példát mutatott neki, valamint sok olyan értéket kapott tőle, amelyeket felnőttként tud igazán megbecsülni. Ilyen például a munka szeretete, tisztelete vagy az, hogy a család összetartásánál nincs fontosabb.

– De ilyen érték a sport is. Anyu 30 éve minden reggel fut, 65 évesen megdöntötte a saját rekordját a félmaratonon – folytatta.

Szinte minden kamasznak van lázadó korszaka:

– Régen volt, amire azt mondtam, hogy én biztos másképpen csinálom majd, de ez csak részben sikerült. Sok esetben más utat választottam, mint édesanyám, de ő elfogadta a döntéseimet és támogatott – mondta.